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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Cerrados.
Data corrente:  19/08/2021
Data da última atualização:  19/08/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  RODRIGUES, A. L.; VILLA, P. M.; RODRIGUES, L. N.
Afiliação:  ALISSON LOPES RODRIGUES; PEDRO MANUEL VILLA; LINEU NEIVA RODRIGUES, CPAC.
Título:  Water balance estimate of beans using a dynamic systems model based on crop coefficient (kc) variation.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Engenharia na Agricultura, v. 29, p. 81-89, 2021.
Páginas:  p. 81-89
DOI:  DOI: 10.13083/reveng.v29i1.9767
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  ABSTRACT The crop coefficient (Kc) is one of the most important parameters for studying the water balance, which aims to assess the relationship between growth and production dynamics and the management of water resources in irrigation systems. Thus, in this study, the effect of Kc variation on the water balance was evaluated throughout the bean crop cycle in Northeast Brazil, using a dynamic systems model. The effect of Kc variation scenarios on the water balance in the bean crop in Northeastern Brazil was simulated using the Vensim program. The soil water storage was used as state variable, input flow variable and outflow of water in the soil, and auxiliary variables that influence system flows were also considered. Thus, four simulation scenarios were performed changing values of the bean crop coefficient (Kc = 0.62; Kc = 0.72; Kc = 0.82; Kc = 0.92). The variation in soil water storage showed negative values in most phenological phases, showing significant differences between Kc conditions, depending mainly on the precipitation dynamics.
Palavras-Chave:  Déficit hídrico; Modelo hidrológico.
Thesagro:  Evapotranspiração; Phaseolus Vulgaris.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Cerrados (CPAC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAC37012 - 1UPCAP - DDDIGITALDIGITAL
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Florestas.
Data corrente:  01/06/2020
Data da última atualização:  14/02/2022
Tipo da produção científica:  Nota Técnica/Nota Científica
Autoria:  RECH, K. S.; OLIVEIRA, C. F. de; MOURA, P. F.; OLIVEIRA, C. da S. P. de; HIROTA, B. C. K.; OLIVEIRA, M. de; RÜDIGER, A. L.; SÁ, E. L. de; MIGUEL, O. G.; AUER, C. G.; MIGUEL, M. D.
Afiliação:  Katlin Suellen Rech, UFPR; Camila Freitas de Oliveira, UFPR; Paula Francislaine Moura, UFPR; Cristiane da Silva Paula de Oliveira, UFPR; Beatriz Cristina Konopatzki Hirota, UFPR; Maislian de Oliveira, UFPR; André Luis Rüdiger, UFPR; Eduardo Lemos de Sá, UFPR; Obdulio Gomes Miguel, UFPR; CELSO GARCIA AUER, CNPF; Marilis Dallarmi Miguel, UFPR.
Título:  Optimisation of Bjerkandera adusta cultureconditions for the production of [alfa]-[alfa]-trehalose.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Natural Product Research, v. 35, n. 21, p. 4206-4209, 2021.
DOI:  https://doi.org/10.1080/14786419.2020.1758092
Idioma:  Inglês
Notas:  Short Communication.
Conteúdo:  Several factors affect the vegetative growth of fungi, such as temperature, pH, and culture medium. In addition to mycelial growth, these factors affect metabolite production. There are limited studies that have identified the metabolites produced by the fungus Bjerkandera adusta, which have potential biotechnological applications. Here, we evaluated the effects of temperature, culture medium, and incubation time on the production of mycelial mass and metabolites of B. adusta isolated from Pinus taeda. The highest mycelial mass was obtained at 24 °C, in the potato dextrose and malt extract media, upon incubation for 28 and 35 days. The disaccharide α-α-trehalose was for the first time isolated and identified by X-ray diffraction in this fungal genus.
Palavras-Chave:  Cristalografia.
Thesagro:  Açúcar; Cultura In Vitro; Fungo.
Thesaurus NAL:  Bjerkandera adusta; Crystallography; In vitro culture; Pinus.
Categoria do assunto:  H Saúde e Patologia
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Registro original:  Embrapa Florestas (CNPF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPF57315 - 1UPCAP - DD
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